Ga terug
+ servings
Soto Ayam
Recept afdrukken
No ratings yet

Soto Ayam (Indonesische kippensoep)

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de soep:

  • 1 kg drumsticks
  • 2 stengels citroengras - gekneusd
  • 7 kaffirlimoenblaadjes - gekneusd
  • 5 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 3 sjalotten - gesnipperd
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl trassi
  • peper en zout

En verder:

  • 4 eieren - gekookt
  • taugé
  • gebakken knoflook
  • gebakken uitjes

Instructies

  • Doe de drumsticks in een ruime pan en vul deze met water tot de kip net onder staat. Doe hier 1 stengel citroengras en 5 kaffirlimoenblaadjes bij en breng het water aan de kook.
  • Laat het geheel 2 uur op laag vuur trekken. Schep wanneer nodig af en toe het bovendrijvende schuim van de soep.
  • Maak ondertussen een boemboe door de knoflook, sjalot, kurkuma, korianderpoeder, peper en zout fijn te malen. Mocht de boemboe te droog zijn, voeg dan een beetje zonnebloemolie toe.
  • Schep de drumsticks uit de pan. Verwijder het vel en pluk vervolgens het vlees van de botjes af. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
  • Verhit een beetje olie in een wok en fruit hier de boemboe ongeveer 10 minuten in. Voeg de trassi en de rest van het citroengras en de kaffirlimoenblaadjes toe en fruit nog 2 minuten.
  • Doe de geplozen kip bij de boemboe in de pan en bak dit 5 minuten mee. Schep alles vervolgens in de kippenbouillon.
  • Verwijder de kaffirlimoenblaadjes en het citroengras uit de kippensoep.
  • Schep de kippensoep in diepe borden en maak af met de gekookte eieren, taugé, gebakken knoflook en gebakken uitjes.