Ga terug
+ servings
Koningsdagcheesecake
Recept afdrukken
No ratings yet

Koningsdagcheesecake

Porties: 1 taart, 22 cm

Ingrediënten

  • 1 pak Ohmyfoodness NY Style cheesecakebakmix
  • 50 gr boter of margarine
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 250 ml slagroom - om op te kloppen
  • 2 el poedersuiker
  • rode, blauwe en gele kleurstof

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150℃ en zet een schaal met een laagje water onderin de oven. Vet de randen van de springvorm in en bekleed de bodem met het bakpapier uit de bakmix.
  • Smelt de boter in een pannetje en roer hier de inhoud van het zakje bodemmix door. Schep de bodemmix in de springvorm en druk deze goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Doe de roomkaas in een kom en voeg hier de inhoud van het zakje cheesecakemix aan toe. Klop het geheel met de keukenmachine of elektrische handmixer romig.
  • Voeg de eieren en eidooier toe en spatel deze rustig door het beslag tot ze goed gemengd zijn.
  • Verdeel het beslag in drie delen. Voeg aan één deel de blauwe kleurstof en aan de ander de rode kleurstof toe. Roer goed door tot beide beslagen egaal gekleurd zijn.
  • Lepel om en om de drie beslagen in het midden van de springvorm. Begin met één eetlepel rood beslag, schep daarbovenop een lepel wit beslag en daar bovenop een lepel blauw beslag. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  • Schud de springvorm heel zachtjes een beetje heen en weer zodat het beslag goed wordt verspreid.
  • Bak de cheesecake boven het waterbad 75 minuten in de oven. Zet de oven uit, zet de deur op een kier en laat de cheesecake nog een uur in de oven staan.
  • Zet de taart vervolgens op het aanrecht en laat hem afkoelen naar kamertemperatuur en vervolgens bij voorkeur nog een nacht opstijven in de koelkast.
  • Doe de slagroom in een kom en voeg hier de poedersuiker en oranje (evt. een mix tussen rood en geel) kleurstof aan toe. Klop de slagroom stijf en schep deze in een spuitzak.
  • Spuit toefjes van de oranje slagroom langs de rand van de taart en serveer de cheesecake direct of bewaar hem 3-4 dagen in de koelkast.