Ga terug
Recept afdrukken
3 van 3 stemmen

Cannelloni Ovenschotel met Champignons en Parmezaan

Ingrediƫnten

Vulling Cannelloni's

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 200 gram kastanjechampignons kleingesneden
  • 250 gram ricotta
  • 40 gram Parmezaan poeder
  • 7 gram basilicum fijngehakt

Overig

  • 8-10 cannelloni's
  • 200 ml kookroom
  • 3 eieren maat s
  • 20 gram Parmezaan poeder
  • peper
  • zout
  • 150 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 75 gram Parmezaan vlokken
  • 3 gram basilicum fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin met het maken van de vulling voor de cannelloni's. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en daarna ook de kleine stukjes kastanjechampignons. Bak totdat de stukjes mooi bruin van kleur zijn.
  • Doe het mensel in een schaal en voeg hier de ricotta, Parmezaan en basilicum aan toe. Meng goed door elkaar en vul 8-10 cannelloni's met het mengsel. Gebruik hiervoor eventueel een klein glas waarin je een cannelloni rechtop zet. Mocht je het handig vinden dan kun je de vulling ook in een spuitzak (of diepvrieszakje met afgeknipt hoekje) doen en zo de cannelloni's vullen.
  • Leg de cannelloni's naast elkaar in een ovenschaal (15x25cm).
  • Meng de kookroom met de eieren, Parmezaanpoeder, peper en zout. Giet over de canneloni's heen.
  • Bak in de koekenpan die je eerder gebruikt hebt ondertussen de plakjes champignons mooi bruin in een beetje olijfolie.
  • Wanneer de champignons klaar zijn verdeel je deze over de inhoud van de ovenschaal. Verdeel de Parmezaanvlokken erover en schuif in de oven voor 25 minuten.
  • Serveer met de rest van de basilicum.