Ga terug
+ servings
Kumpir
Recept afdrukken
4 van 3 stemmen

Kumpir

Porties: 2 stuks/personen

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • 30 gr boter
  • 150 gr Kasar Peyniri - of andere goede smeltkaas
  • 1 blikje mais - 150 gr
  • 4 augurken - in kleine blokjes
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 200 gr kipshoarma
  • 200 gr Turkse yoghurt
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • snuf zout
  • verse bieslook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Pak de aardappels per stuk in aluminiumfolie in en leg ze in het midden van de oven. Pof de aardappels in 1,5 uur helemaal zacht.
  • Roer terwijl de aardappels in de oven zitten de knoflook door de yoghurt. Zet het schaaltje in de koelkast zodat de smaak goed kan intrekken.
  • Verwijder als de aardappels zacht zijn de aluminiumfolie.
  • Snijd de aardappels aan de bovenkant in met een mesje en duw de aardappel open. Zorg ervoor dat je hem niet compleet doormidden breekt.
  • Prak de aardappels met een vork maar laat hierbij de schil intact.
  • Voeg de boter, kaas en een snufje zout toe aan de geprakte aardappel en prak alles nu tot een fluweelzachtige aardappelpuree.
  • Bak de kipshoarma in een droge koekenpan helemaal gaar.
  • Schep alle groenten en de kipshoarma in de gepofte en geprakte aardappel.
  • Schep de Turkse knoflookyoghurt over de groenten en het vlees en garneer met verse bieslook.