Ga terug
Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met knoflook/basilicum olie en gegrilde zoete paprika

Ingrediƫnten

  • 300 gram spaghetti
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 30 gram verse basilicum
  • 2 rode pepers
  • 8 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • peper
  • zout
  • 1 bol XL mozzarella in plakken gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de zoete puntpaprika's in de lengte en snijd ze schoon aan de binnenkant. Leg ze met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven voor 10 minuten. Als ze donker (dus niet zwart!) beginnen te worden zijn ze klaar.
  • Verander de ovenstand naar grillstand (vanaf de bovenkant) en verlaag de temperatuur naar 200 graden.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de gegrilde paprika's in reepjes (leg de kant met vel naar beneden, dat snijdt makkelijker).
  • Maal vervolgens in een foodprocessor de basilicum, rode peper, olijfolie, knoflook en peper en zout met elkaar.
  • Giet dan de spaghetti af en roer de basilicum-olie en gegrilde paprikareepjes erdoor. Stop de pasta in een ovenschaal en beleg de bovenkant met de plakken mozzarella. Schuif voor 10-12 minuten in de oven. Klaar als de mozzarella een beetje bruin begint te worden.