Go Back
0 van 0 stemmen

Groene pastasalade met verse kruiden en gezouten amandelen

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren pasta
  • 1 rode ui fijngehakt
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 150 gram doperwten
  • 200 gram groene aspergepunten
  • 1 stronk broccoli roosjes
  • 1/2 courgette geraspt
  • 10 radijsjes
  • een flinke hand gezouten amandelen

Kruidenolie

  • 15 gram basilicum fijngehakt
  • 5 takjes munt fijngehakt
  • 3 takjes dille fijngehakt
  • 5 el olijfolie

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 1 teen knoflook geraspt

Instructies

  • Kook de pasta gaar en bereid ondertussen alle andere ingrediënten.
  • Bak in een beetje olijfolie de ui en knoflook en voeg niet veel later de doperwten en groene aspergepunten toe.
  • Kook de broccoli-roosjes kort en voeg daarna toe aan de pan met doperwten en aspergespunten. Bak nog even kort mee.
  • Giet de pasta af en meng de pasta met de gebakken doperwten, groene aspergepunten en broccoli. Voeg ook de geraspte courgette (rauw) toe.
  • Maak nu de kruidenolie door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen, en voeg deze met de radijsjes toe aan de pastasalade.
  • Maak ook de dressing met de mayonaise, knoflook en het citroensap. Maak de salade af met de beetje dressing en de gezouten amandelen.