Ga terug
+ servings
Aardappelwedges met pizzadip
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelwedges met pizzadip

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de aardappelwedges:

  • 1 kg aardappelen
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Voor de pizzadip:

  • 150 gr mozzarella - geraspt
  • 150 gr naturel roomkaas
  • 200 ml gezeefde tomaten of pizzasaus
  • 50 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 10 plakjes salami (broodbeleg) - in reepjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Snijd de aardappelen in wedges en was ze grondig onder de koude kraan. Dep ze zo droog mogelijk met een theedoek.
  • Verspreid de aardappelwedges over de bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en bak ze in het midden van de oven in 35 minuten krokant.
  • Roer voor de pizzadip alle ingrediënten goed door elkaar en doe dit in een ovenschaal of ovenbestendige pannetjes.
  • Schuif de pizzadip de laatste 15 minuten bij de aardappels in de oven, net zolang tot de kaas helemaal is gesmolten en de bovenlaag van de pizzadip bruin begint te kleuren.
  • Serveer de aardappelwedges met de pizzadip direct.