Verwarm de oven voor op 180ºC (boven- en onderwarmte) en vet drie springvormen goed in. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier.
Klop voor het carrotcakebeslag de eieren met de suiker luchtig. Voeg vervolgens de zonnebloemolie toe en klop het geheel nog even op.
Voeg alle droge ingrediënten toe en spatel het geheel tot een klontvrij cakebeslag.
Doe tot slot de wortel in de kom en spatel deze door het cakebeslag.
Verdeel het beslag evenredig over de springvormen. Bak de carrotcakes in het midden van de oven in 35 minuten gaar. Check met een satéprikker of de cakes helemaal gaar zijn en laat ze volledig afkoelen.
Maak terwijl de cake afkoelt het roomkaasglazuur. Klop hiervoor de boter met de poedersuiker romig.
Voeg vervolgens de roomkaas en het vanille-extract toe en klop het geheel tot een klontvrij glazuur. Zet het glazuur in de koelkast zodat het stevig kan worden.
Snijd een klein laagje van de bolle kant van cakes af zodat je mooie rechte plakken krijgt.
Smeer één plak carrotcake aan de bovenkant in met roomkaasglazuur en leg hier een volgende cake op. Herhaal deze stap nog twee keer en eindig met een laag roomkaasglazuur.
Smeer het glazuur dat aan de zijkanten van de taart naar buiten komt met een spatel langs de zijkant van de taart.
Decoreer de naked carrotcake naar wens.