Ga terug
–+ servings
Buddhabowl met gegrilde pompoen
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Buddha bowl met gegrilde pompoen en gebakken boerenkool

Porties: 3 bowls

Ingrediënten

  • 200 gram rode rijst
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 50 gram boerenkool
  • 250 gram kastanjechampignons in stukken
  • 1 avocado in plakken
  • een handje walnoten grof gehakt
  • knoflook/chili olie
  • een scheut balsamicoazijn
  • versgemalen peper
  • zeezout

Misodressing

  • 1 tl misopasta
  • 2 el yoghurtmayonaise
  • 2 el water

Instructies

  • Breng twee pannen met water aan de kook, en kook in 1 van de twee pannen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • In de andere pan kook je de pompoenblokjes, maar net niet helemaal gaar want je gaat ze nog grillen.
  • Terwijl de rijst en pompoen koken, bak je alvast de boerenkool op. Verhit een beetje van de knoflook/chili olie in een pan, en bak hierin de boerenkool totdat deze een beetje een bruin kleurtje begint te krijgen. Schep vervolgens uit de pan en houd apart.
  • Giet de pompoen af en laat afkoelen.
  • Bak nu in dezelfde pan als de boerenkool ook de champignons totdat ze een mooi kleurtje hebben, en voeg op het laatst nog een flinke scheut balsamicoazijn toe. Laat de azijn in de champignons trekken door het vuur op middelhoog te zetten en het geheel nog even te laten sudderen. Roer af en toe door. Wanneer het vocht verdwenen is zet je het vuur uit.
  • Zet de grill aan, of verhit de grillpan, en grill de blokjes pompoen gaar.
  • Giet de rijst af, roer er een beetje knoflook/chili olie en peper en zout doorheen en maak nu de bowls op. Verdeel de rijst over de drie kommen en doe daarna hetzelfde met de champignons, pompoen, boerenkool en avocado.
  • Meng voor de misodressing de misopasta, yoghurtmayonaise en water met elkaar. Drizzle er een beetje van over iedere bowl en maak af met een beetje walnotenkruim.