Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Filodeegtaartjes met paddenstoelen, gorgonzola en gekaramelliseerde ui

Porties: 4 taartjes

Ingrediënten

  • 8 vellen filodeeg vierkant
  • 3 rode uien in parten
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 3 takjes tijm fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt
  • 100 gram shiitakes in stukken
  • 175 gram kleine kastanjechampignons gehalveerd
  • 75 gram gorgonzola
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet de taartvormpjes in met een beetje boter en leg over ieder vormpje twee vellen filodeeg. Leg het eerste vel erop, en leg het tweede vel er een kwartslag gedraaid op. Druk de randen goed aan.
  • Verhit ondertussen in een koekenpan een beetje olijfolie en karamelliseer hierin de ui. Karamelliseren betekent dat je de ui de tijd geeft om te bakken, waardoor ze vanzelf gaan karamelliseren. Neem hier dus even de tijd voor, en roer regelmatig door.
  • Wanneer de uien klaar zijn haal je deze uit de pan, en zet ze apart. Bak vervolgens op middelhoog vuur de knoflook en de fijngehakte kruiden even kort, en voeg dan alle paddenstoelen toe. Bak deze even kort mee totdat alles lekker begint te geuren.
  • Verdeel de gekaramelliseerde parten ui en de paddenstoelen over de vier taartvormpjes en brokkel de gorgonzola erover. Vouw nu de randen filodeeg terug. Bestrijk het filodeeg met het losgeklopte ei en schuif ze in de oven voor 15 minuten.