Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3.26 van 31 stemmen

Quiche met brie, spek en pecannoten

Porties: 1 quiche

Ingrediënten

  • 4 plakken hartig taartdeeg
  • 100 gram gerookt ontbijtspek (langwerpige plakken)
  • 300 gram brie in langwerpige plakken gesneden
  • een handje pecannoten ongezouten
  • 5 eieren
  • 2 el crème fraîche
  • peper
  • zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de quichevorm in met een beetje olijfolie en beleg met de plakken hartig taartdeeg. Druk de randen goed aan.
  • Zet een koekenpan op het vuur en bak de plakken ontbijtspek aan beide kanten goudbruin. Laat ze daarna uitlekken op een bord met een paar vellen keukenpapier.
  • Verdeel de plakken brie en spek in de quichevorm, en op de stukken waar nog wat ruimte over is leg je wat pecannoten. Zorg dat het allemaal gelijkmatig verdeeld is.
  • Klop nu de eieren los met de crème fraîche, peper en zout en giet het mensel over de quiche heen. Schuif vervolgens voorzichtig in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Klaar als de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is.

Notities

Ik gebruikte een taartvorm met losse bodem, met een doorsnede van 24cm.