Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Pizzaflappen met cheddardip

Porties: 8 flapjes

Ingrediënten

Flapjes

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 75 gram kastanjechampignons in blokjes gesneden
  • 8 kleine plakjes salami (van de versafdeling, broodbeleg)
  • 4 el pastasaus
  • 1 ei losgeklopt
  • een handje cheddar geraspt

Cheddardip

  • 30 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 200 gram cheddar geraspt

Instructies

Flapjes

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Verdeel de vellen bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat en snijd ze diagonaal doormidden wanneer ze een beetje ontdooid zijn.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de blokjes champignon op totdat ze een mooi kleurtje hebben.
  • Verdeel over ieder driehoekje bladerdeeg een beetje pastasaus (houd de rand vrij). Leg daarop een dubbelgevouwen plakje salami en leg daar bovenop een klein beetje van de gebakken champignonblokjes. Herhaal dit voor alle plakjes.
  • Vouw alle plakjes dubbel en druk de rand aan met een vork.
  • Smeer alle flapjes in met een beetje van het losgeklopte ei en strooi er daarna wat geraspte cheddar overheen. Schuif de bakplaat in de oven voor 15 minuten.

Cheddardip

  • Voor de cheddardip begin je met het maken van een roux door de boter in een steelpan op middelhoog vuur te smelten. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer je tot de massa een beetje bruin begint te kleuren. Voeg de melk toe en roer tot een egale saus. Voeg als laatst ook de cheddar toe en laat rustig smelten, roer regelmatig door.
  • Serveer de saus direct met de flapjes. Óf serveer de flapjes in een schaal en giet de saus eroverheen (de saus zal later een beetje stollen).