Ga terug
–+ servings
Kokosrijst met mangokip
Recept afdrukken
No ratings yet

Kokosrijst met mangokip

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1,5 koffiekop zilvervliesrijst*
  • 700 milliliter kokosmelk
  • 300 gram kipfilet
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 groene paprika
  • 1 verse mango
  • geroosterde sesamzaadjes ter garnering

Instructies

  • Doe de zilvervliesrijst samen met de kokosmelk in een pan en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag zodra de melk kookt en doe de deksel op de pan. Laat de rijst koken tot al het vocht is opgenomen, dit duurt zo'n 10 minuten.
  • Hak de knoflook en de rode peper fijn. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en wentel deze door de bloem. Klop overtollig bloem van de kipfilet af.
  • Verhit een beetje (kokos)olie in een wok en fruit hierin de rode peper, knoflook, rode ui en gemberpoeder aan tot het goed begint te geuren en de ui glazig wordt.
  • Doe de kipfilet in de pan en bak deze mee tot het bruin begint te kleuren.
  • Doe vervolgens de paprika en de blokjes mango bij de kipfilet in de pan en wok het geheel tot de paprika zachter wordt.
  • Schep de kokosrijst in kommetjes en leg de mangokip er bovenop. Garneer het gerecht met de sesamzaadjes.

Notities

*Ik meet mijn rijst altijd af in een koffiekopje en niet op basis van gewicht. Kies gewoon een koffiekopje van normaal formaat.