Ga terug
+ servings
Wasabi-rijstsalade met groene groenten
Recept afdrukken
No ratings yet

Wasabi-rijstsalade met groene groenten

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 1 koffiekopje witte rijst
  • 1/2 koffiekopje water
  • 200 gram bimi
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 lente-ui
  • 1 verse avocado
  • 1/2 komkommer
  • 175 gram edamame’s
  • 1 eetlepel kiemgroenten
  • sesamzaadjes

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels sojasaus
  • sap van een halve limoen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel wasabipasta uit een tube
  • 1 theelepel ahornsiroop

Instructies

  • Doe de rijst en het water bij elkaar in een pan. Breng het water aan de kook en gaar de rijst in ongeveer 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Laat de rijst een beetje uitwasemen.
  • Kook de bimi in 4 minuten in lichtgezouten water beetgaar. Snijd de lente-ui in ringen, de avocado in dunne plakjes en de komkommer in stukjes.
  • Kruid de kalkoenfilet met peper en zout en bak deze in een beetje olijfolie in een koekenpan gaar. Snijd de kalkoenfilet in plakken.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Schep de dressing door de gaargekookte rijst.
  • Schep de edamame’s, lente-ui, bimi en komkommer door de rijst. Schep de salade in diepe kommen.
  • Verdeel de plakjes verse avocado, de kiemgroenten en de plakjes kalkoen over de salade en garneer de salade desgewenst met geroosterde sesamzaadjes.