Ga terug
+ servings
Gele groentecurry
Recept afdrukken
3.48 van 21 stemmen

Gele groentencurry

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 70 gram gele currypasta
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 klein bloemkooltje (250/300 gram) in roosjes
  • 150 gram zoete aardappel in blokjes
  • 100 gram peultjes
  • 500 milliliter kokosmelk

Instructies

  • Verhit een klein beetje olie in een diepe pan en voeg hier de gele currypasta aan toe. Bak dit zo'n twee minuten tot het lekker begint te geuren.
  • Doe de rode paprika, zoete aardappel en de bloemkool bij de currypasta in de pan en schep het geheel even om.
  • Schenk de kokosmelk in de pan en breng de curry aan de kook. Leg de deksel half op de pan en laat de curry 25/30 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg de laatste vijf minuten de peultjes toe zodat ook deze gaar kunnen koken.

Notities

Serveer deze gele groentecurry met geurige rijst zoals pandan-, jasmijn- of basmatirijst en garneer het gerecht met verse koriander (of peterselie), geraspte kokos en een lente-ui die je in ringen hebt gesneden.