Ga terug
+ servings
Romige kiptaco's
Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Kiptaco's uit de oven

Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 8 tacoschelpen
  • 400 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel sriracha
  • 50 gram geraspte cheddar

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en verdeel de tacoschelpen over een licht ingevette ovenschaal.
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water kookt en leg de kipfilets in de pan. Kook de kipfilets vervolgens in 15 minuten gaar.
  • Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
  • Pluk de kipfilets zodra deze gaar zijn met behulp van twee vorken uit elkaar. Voeg de geplozen kip toe aan de gesneden groenten.
  • Doe de mayonaise en srirachasaus bij de rest van de ingrediënten in een kom en schep het geheel goed door elkaar.
  • Schep de kipsalade in de tacoschelpen en strooi de geraspte cheddar hier overheen.
  • Schuif de kiptaco's vervolgens voor 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.