Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Tony's White Chocolate Carrot Cake

Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur, in blokjes
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 snuf zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram wortel julienne
  • 100 gram walnoten grof gehakt
  • 2 repen Tony's Chocolonely wit wortel walnoot

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Mix de roomboter met de basterdsuiker, het zelfrijzend bakmeel, de eieren, de koek- en speculaaskruiden, kaneel, zout en het bakpoeder tot een glad beslag.
  • Voeg op het laatst de wortel en walnoten toe en mix nog even goed door elkaar.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en schuif voor 50-55 minuten in de oven.
  • Test met een satéprikker of je cake gaar is en laat afkoelen.
  • Maak ondertussen de topping door 1 chocoladereep au bain-marie te smelten en breek de andere reep in stukken.
  • Zodra de cake goed afgekoeld is lepel je de vloeibare chocolade erop en daarna verdeel je de stukken chocolade erover.