Ga terug
+ servings
Donutmuffins
Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Donutmuffins

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 80 milliliter zonnebloemolie + extra om in te smeren
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 1 ei
  • 180 milliliter karnemelk
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • jam naar keuze
  • kaneelsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinvorm met siliconenvormpjes of vet de vorm goed in.
  • Doe de zonnebloemolie samen met de basterdsuiker in een kom en klop dit met een garde even door.
  • Voeg vervolgens het ei, de vanille-aroma en karnemelk toe en klop dit tot een klontvrij mengsel.
  • Doe het zelfrijzende bakmeel in een kom en spatel dit tot een stevig, klontvrij muffinbeslag. Meng niet te lang, anders worden de muffins taai!
  • Schep de muffinvormpjes voor de helft vol met het muffinbeslag en leg in het midden van ieder vormpje een theelepel jam. Top vervolgens af met de rest van het beslag.
  • Bak de donutmuffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Smeer ze vervolgens lichtjes in met een beetje zonnebloemolie en dip ze in de kaneelsuiker.