Je kunt dus het beste de twee schuimlagen de avond van tevoren maken. Verwarm hiervoor je oven voor op 100 graden.
Klop met een mixer de eiwitten met de suiker, vanillesuiker en het snufje zout stijf. Begin eerst met enkel de eiwitten en voeg beetje bij beetje de suikers toe. Het opgeklopte eiwit zal een paarlemoerachtige glans krijgen en zodra je de kom op zijn kop kan houden zonder dat er iets uit valt, ben je klaar.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het eiwit over de gehele bakplaat, in 2 rechthoekige vormen. Zorg dat er ongeveer 5 centimeter tussen de twee rechthoeken in zit.
Schuif voor 4 uur in de oven. Als ze klaar zijn zullen de schuimplaten licht verkleurd zijn en zie je hier en daar gekarameliseerde klontjes in het schuim zitten.
Het belangrijkste onderdeel van de taart is nu klaar. Je maakt hem af door de slagroom te kloppen; 3x een halve liter met per halve liter 25 gram suiker. Smeer op de eerste schuimlaag 2x een halve liter slagroom, leg daarop de tweede schuimlaag en smeer hierop de laatste halve liter slagroom.
Telkens als je er een laag slagroom op gesmeerd hebt, zet je de taart even in de koelkast terwijl je de volgende halve liter slagroom klopt.
Maak de taart af door wat cacao over de slagroom te strooien.