Ga terug
+ servings
Tian de Courgettes au riz
Recept afdrukken
3.13 van 8 stemmen

Julia Childs' Tian de Courgettes au Riz

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 800 gram courgette
  • 50 gram witte rijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 100 gram mozzarella geraspt

Instructies

  • Rasp de courgettes met de grove kant van een rasp. Doe de courgette in een zeef en voeg hier twee theelepels zout aan toe. Schud even goed om en laat de courgette vervolgens zo'n 10 minuten uitlekken. Knijp daarna het nog overtollige vocht uit (nogmaals: opvangen!) de courgettes en droog de groente met behulp van keukenrol.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de rijst aan toe. Kook de rijst 5 minuten, giet af en zet apart.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg vervolgens de courgette toe en bak dit zo'n 5 minuten mee. Besprenkel het geheel met bloem.
  • Voeg het vocht van de courgettes dat je hebt opgevangen toe aan het gerecht en roer goed door. Doe vervolgens de rijst, de Parmezaanse kaas en de helft van de mozzarella in de pan. Roer nogmaals een keer door.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel het gerecht in de koekenpan (mits deze ovenbestendig is, schep anders alles in een ovenschaal!) met de rest van de mozzarella en bak de Tian de Courgettes au Riz zo'n 20 minuten tot de mozzarella gesmolten is en lichtbruin kleurt. De rijst heeft dan als het goed is ook al het vocht geabsorbeerd.