Ga terug
+ servings
Appelkruimelbars
Recept afdrukken
4 van 6 stemmen

Appelkruimelbars

Porties: 16 stukken

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 175 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 80 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1 el paneermeel

Voor de vulling:

  • 5 Elstar appels in blokjes
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • sap van 1/2 citroen

Voor de kruimellaag:

  • 200 gr bloem
  • 150 gr ongezouten roomboter direct uit de koelkast, in blokjes
  • 100 gr witte basterdsuiker

Instructies

  • Bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop voor de bodem de boter samen met het kristalsuiker romig. Voeg vervolgens het ei toe en laat deze meekloppen tot het ei volledig is opgenomen.
  • Doe dan het zelfrijzende bakmeel en een snuf zout in de kom en kneed het geheel tot een zacht deeg. Bekleed de bodem van de bakvorm met het deeg en bestrooi deze met het paneermeel. Dit om te voorkomen dat de bodem nat wordt door de appels.
  • Doe voor de vulling alle ingrediënten bij elkaar in een kom en schep het geheel goed om. Stort de appelvulling op de deegbodem in de bakvorm.
  • Doe voor de kruimellaag ook alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed dit vlotjes met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Niet te lang kneden, je hoeft er geen bal van te vormen.
  • Verdeel de deegkruimels over de appelvulling in de bakvorm.
  • Schuif de bakvorm in het midden van de oven en bak de appelkruimeltaart in 40 - 45 minuten gaar. Laat hem volledig afkoelen op het aanrecht en vervolgens in de koelkast alvorens je de taart in repen snijdt.