Ga terug
–+ servings
Marokkaanse lamsstoof
Recept afdrukken
2.50 van 28 stemmen

Marokkaanse lamsstoof

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 klontje boter
  • 500 gr lamskoteletten
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 cm verse gember fijngehakt
  • 2 el ras el hanout
  • 70 gr tomatenpuree
  • 250 gr kikkererwten uit blik
  • 250 ml runderbouillon
  • 400 gr tomatenblokjes
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 el Harissa

Instructies

  • Laat het klontje boter in een stoofpan smelten. Bak hierin de lamskoteletten aan alle kanten bruin en schep het vlees vervolgens uit de pan.
  • Fruit in het overgebleven vet de knoflook, ui en de gember aan. Voeg zodra de knoflook goed begint te geuren de ras el hanout en tomatenpuree toe. Bak dit zo'n 2 minuten mee.
  • Doe de kikkererwten en de lamskoteletten in de pan. Schenk de runderbouillon en de tomatenblokjes in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag, doe de deksel half op de pan en sudder het vlees in 1 uur gaar.
  • Schep de lamskoteletten uit de pan en verwijder de botjes. Snijd/pluk het vlees grof en doe het vervolgens weer terug in de pan.
  • Roer de sinaasappelsap en Harissa door de lamsstoof en verwarm het geheel nog even goed.