Ga terug
–+ servings
Spaghetti met kip-pestoballetjes
Recept afdrukken
3.7 van 23 stemmen

Spaghetti met kip-pesto balletjes

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr spaghetti
  • 300 gr kipgehakt gekruid
  • 1 tl pesto
  • 3 el paneermeel
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 250 ml kookroom
  • 2 el mascarpone
  • 1 el pesto
  • verse basilicum

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Doe ondertussen het kipgehakt, de theelepel pesto, het paneermeel en de geraspte mozzarella in een kom. Mocht je ongekruid kipgehakt hebben voeg dan ook wat peper en zout toe.
  • Kneed het geheel goed om en vorm vervolgens gehaktballetjes van het mengsel. Bak de kip-pestoballetjes in een droge koekenpan rondom bruin en van binnen gaar.
  • Doe de kookroom, mascarpone en pesto bij de gehaktballetjes in de pan. Roer dit goed door en verwarm de roomsaus even kort door. Voeg een hoeveelheid verse basilicum naar smaak toe.
  • Schep de gaargekookte spaghetti bij de kip-pestoballetjes en roomsaus in de pan. Schep het geheel nog even kort om en serveer de spaghetti direct.
  • Garneer het gerecht desgewenst met extra verse basilicum en Parmezaanse kaas.