Ga terug
+ servings
Peanutbuttercup & Pretzel cookies
Recept afdrukken
No ratings yet

Peanutbuttercup & Pretzel cookies

Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 150 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 200 gr peanutbuttercups mini's of de grote in kwarten gesneden
  • 50 gr pretzels gezouten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Klop de boter met de twee soorten suiker romig. Voeg het ei toe en klop deze net zolang tot het ei volledig is opgenomen.
  • Doe de droge ingrediënten in de kom en klop of kneed het geheel nu tot een stug koekdeeg.
  • Voeg de peanutbuttercups en de pretzels toe en schep deze nog even kort door het koekdeeg.
  • Schep met behulp van een ijslepel bolletjes ter grootte van een pingpongbal van het koekdeeg. Leg deze met voldoende afstand van elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven in 10 - 12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze even kort afkoelen op het bakblik en daarna volledig op een taartrooster.
  • Bewaar de koekjes luchtdicht buiten de koelkast.