Ga terug
+ servings
Maltesercheesecake
Recept afdrukken
3.67 van 15 stemmen

Maltesercheesecake

Porties: 1 taart (20cm)

Ingrediënten

  • 150 gr Digestive biscuits
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 125 gr kristalsuiker
  • 1 verse vanillepeul leeggeschraapt voor het merg
  • 3 eieren
  • 150 gr Maltesers + extra ter garnering
  • gesmolten chocolade ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed de bodem van een springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de vorm in met een beetje olie.
  • Maal de biscuitjes fijn en smelt ondertussen de boter in een pannetje. Schep de koekkruimels bij de boter in de pan en schep het geheel goed door. Stort de bodemmix in de springvorm en druk deze goed aan met een spatel of de achterkant van een lepel. Zet de springvorm aan de kant terwijl je met de vulling aan de slag gaat.
  • Klop voor de cheesecakevulling de roomkaas met de kristalsuiker romig. Voeg het vanillemerg toe.
  • Klop de eieren een voor een door de roomkaas. Wacht met het toevoegen van een volgend ei tot de vorige volledig is opgenomen. Klop het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Schep de Maltesers door het cheesecakebeslag en stort het beslag vervolgens in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Laat de taart op het aanrecht afkoelen en zet hem daarna minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer de Maltesercheesecake met gesmolten chocolade en grof gestampte Maltesers.