Ga terug
–+ servings
Baconwafels met maple syrup
Recept afdrukken
No ratings yet

Bacon wafels met maple syrup

Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 125 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 300 ml volle melk
  • 225 gr spekreepjes

Instructies

  • Verwarm het wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
  • Klop de zachte boter samen met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en klop deze even op.
  • Doe vervolgens de bloem, het bakpoeder en de volle melk in de kom en klop het geheel tot een egaal beslag. Qua dikte is wafelbeslag dikker dan bijv. pannenkoekbeslag.
  • Nu kun je de spekreepjes door het beslag scheppen maar om ze meer smaak te geven, ze beter te laten bakken en ze evenredig over de wafels te verdelen kies ik ervoor om de spekreepjes apart over het wafelijzer te verdelen.
  • Verdeel dus de spekreepjes over het wafelijzer en schep een kleine soeplepel van het wafelbeslag over de spekreepjes.
  • Doe het wafelijzer dicht en bak de baconwafels in 5 minuten goudbruin en gaar. Serveer de warme baconwafels met maple syrup of stroop.