Ga terug
+ servings

Oreo Dripcake

Porties: 1 taart (20cm)

Ingrediënten

Voor het biscuit:

  • 3 eieren
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 75 gr bloem
  • 25 gr maïzena
  • 1 el cacaopoeder

Oreo botercrème:

  • 300 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 600 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 50 ml volle melk
  • 1 rol Oreo's 150 gr, verkruimeld

En verder:

  • 250 gr melkchocolade
  • 1 el zonnebloemolie
  • 200 gr Oreo's

Instructies

Voor het biscuit:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm van 20cm goed in.
  • Doe de eieren samen met beide soorten suiker in een kom en klop dit in 10 minuten luchtig. Voeg de droge ingrediënten aan de opgeklopte eieren toe en spatel het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Stort het biscuitbeslag in de springvorm en bak deze in 20 - 30 minuten gaar. Laat het biscuit 10 minuten afkoelen in de springvorm en daarna volledig op een taartrooster.
  • Snijd het biscuit in drie gelijke plakken zodra deze volledig is afgekoeld.

Voor de Oreo botercrème:

  • Doe de boter samen met de poedersuiker, de vanille-aroma en de melk in een kom. Klop dit tot een romig mengsel. Schep de verkruimelde Oreo's door de botercrème.

Het bouwen van de taart:

  • Smeer de onderste twee lagen van het biscuit in met een flinke laag Oreo botercrème. Leg de derde laag bovenop en smeer vervolgens de hele taart rondom in met de botercrème.
  • Smelt de melkchocolade en roer hier de zonnebloemolie doorheen. Schenk de chocolade over de bovenkant van de taart en zorg ervoor dat de chocolade langs de zijkanten van de taart druipt.
  • Spuit toefjes van de Oreo botercrème op de taart. Garneer de taart tot slot met grof gehakte en hele Oreo's.

Notities

*Bewaar de taart ten alle tijden in de koelkast. De botercrème zal hierdoor wat steviger worden en de chocolade zal lichtjes opstijven.