Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Sinaasappelcake

Porties: 1 ronde cake

Ingrediënten

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 biologische handsinaasappelen
  • kristalsuiker voor de topping

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de boter met de basterdsuiker tot een romige massa. Voeg een voor een de eieren toe en daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel. Mix tot een egaal beslag.
  • Boen de sinaasappelen schoon. Rasp van 1 sinaasappel de schil en voeg de rasp toe aan het beslag, roer nog even goed door.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Snijd de andere twee sinaasappelen in dunne plakjes en beleg het cakebeslag met een paar plakjes sinaasappel (niet alles). Schuif voor 45 minuten in de oven.
  • De overige plakjes sinaasappel leg je op een met bakpapier beklede bakplaat. Zodra de cake klaar is schuif je de bakplaat in de oven voor zo'n 20 minuutjes zodat de sinaasappelschijfjes een beetje drogen.
  • Beleg de cake met de overige sinaasappelschijfjes en besprenkel met het sap van de sinaasappel waarvan je het rasp hebt gebruikt. Strooi er op het laatste royaal suiker overheen.