Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Cook the Books: Pasta alla Norma uit 'Foodies Kookboek'

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kleine stevige aubergine's
  • 4 takjes basilicum
  • 400 gram gepelde tomaten blik
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 400 gram pasta rigatoni
  • 100 gram Pecorino

Instructies

  • Maak de aubergines schoon en snijd ze in plakken. Verhit een grillpan of koekenpan en rooster de aubergine in 2 porties aan beide zijden goudbruin. Was het basilicum en schud droog.
  • Plet de gepelde tomaten met een spatel. Pel de knoflook en plet hem met de platte kant van een mes. Verhit de olie in een pan en gaar er op laag vuur ca. 20 minuten de tomaten, de knoflook en de blaadjes van 1 takje basilicum in. Breng op smaak met zout en peper. Meng op het laatst de aubergine erdoor.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout beetgaar. Giet af en bewaar het kookvocht.
  • Pluk de blaadjes van de overige takjes basilicum en spatel de blaadjes vlak voor het serveren door de saus. Schep de pasta met 2 el kookvocht door de saus. Verdeel de pasta over borden en rasp de pecorino eroverheen.