Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
4 van 5 stemmen

Gezouten Karamelijs met Tony's Topping

Porties: 6 personen

Ingrediënten

Gezouten Karamelijs

  • 250 gram suiker
  • 2 el roomboter
  • 1/2 tl zout
  • 250 ml slagroom
  • 5 eidooiers
  • 500 ml melk
  • kookthermometer
  • ijsmachine

Tony's Topping

  • 250 ml slagroom
  • 300 gram Tony's Chocolonely Melk Karamel Zeezout
  • 1 extra reep Tony's Chocolonely Melk Karamel Zeezout in stukken gehakt

Instructies

Gezouten Karamelijs

  • Karamelliseer 100 gram suiker in een pan. Laat de suiker goed bruin worden en roer er het liefst niet doorheen. Voeg de boter en het zout toe en laat de boter smelten. Blus het geheel af met de slagroom. Breng aan de kook op laag vuur en laat de karamel goed oplossen. koop de eidooiers los met 150 gram suiker.
  • Voeg wanneer de karamel is opgelost de melk toe en voeg vervolgens al kloppend het dooiermengsel toe. Verwarm het geheel al roeren tot ca. 80 graden. Neem van het vuur, schenk het mengsel door een zeef en laat in de koelkast helemaal afkoelen.
  • Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai er volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine een smeuïg roomijs van. Schep het ijs in een bak en laat in de vriezer verder opstijven.

Tony's Topping

  • Terwijl het ijs in de vriezer staat maak je de topping. Smelt hiervoor 300 gram Tony's Chocolonely Melk Karamel Zeezout au bain marie en voeg de slagroom toe. Roer goed door en laat in de koelkast afkoelen.
  • Als het ijs klaar is giet je de Tony's saus erover. Maak af door de stukken chocolade erover te verdelen.

Notities

Ik gebruikte een schaal van 24x14cm.
Heb je geen ijsmachine? Zet het mengsel dan minimaal 2 uur in een kom in de vriezer en roer het ieder half uur goed door met een garde. Het resultaat zal minder fijn, maar niet minder lekker zijn.