ongeveer 12tros cherrytomaatjesin vieren gesneden (partjes)
1grote bolmozzarellain plakjes gesneden
10takjesbasilicum
4eetlepelsolijfolie
2tenenknoflookfijngehakt
peper
zout
1eilosgeklopt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de plakjes deeg uit de vriezer en leg alle plakjes op het aanrechtblad (de kant met het velletje papier naar beneden) om te ontdooien.
Snijd ondertussen de basilicum fijn en meng deze met de olijfolie, knoflook, peper en zout tot een grof mengsel. Zet opzij.
Als je een empanadas knijper hebt: haal het velletje papier van het deeg af en leg 1 plak deeg op de knijper. Vul het midden ervan met een plak mozzarella en daarop 3 á 4 partjes tomaat. Bestrijk daarna royaal met het basilicum mengsel.
Bestrijk de randen met een beetje ei en knijp de empanada dicht. Snijd de hoekjes eraf.
Als je geen knijper hebt: doe exact hetzelfde maar vouw de plak deeg met de hand dubbel.
Herhaal deze stappen tot je de 12 empanadas klaar hebt en bestrijk ze daarna allemaal met ei. Schuif in de oven voor zo'n 20 minuten.
Notities
Voor de balsamico-mayo: Meng twee eetlepels mayonaise met een scheut balsamicoazijn en evt. een beetje peper.