Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Caprese Empanadas

Porties: 12 empanadas

Ingrediënten

  • 12 plakjes deeg voor hartige taart
  • ongeveer 12 tros cherrytomaatjes in vieren gesneden (partjes)
  • 1 grote bol mozzarella in plakjes gesneden
  • 10 takjes basilicum
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • peper
  • zout
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de plakjes deeg uit de vriezer en leg alle plakjes op het aanrechtblad (de kant met het velletje papier naar beneden) om te ontdooien.
  • Snijd ondertussen de basilicum fijn en meng deze met de olijfolie, knoflook, peper en zout tot een grof mengsel. Zet opzij.
  • Als je een empanadas knijper hebt: haal het velletje papier van het deeg af en leg 1 plak deeg op de knijper. Vul het midden ervan met een plak mozzarella en daarop 3 á 4 partjes tomaat. Bestrijk daarna royaal met het basilicum mengsel.
  • Bestrijk de randen met een beetje ei en knijp de empanada dicht. Snijd de hoekjes eraf. Als je geen knijper hebt: doe exact hetzelfde maar vouw de plak deeg met de hand dubbel.
  • Herhaal deze stappen tot je de 12 empanadas klaar hebt en bestrijk ze daarna allemaal met ei. Schuif in de oven voor zo'n 20 minuten.

Notities

Voor de balsamico-mayo: Meng twee eetlepels mayonaise met een scheut balsamicoazijn en evt. een beetje peper.