Ga terug
+ servings
Gegrilde groente Caprese met basilicumdressing
Recept afdrukken
2 van 5 stemmen

Gegrilde groente Caprese met basilicumdressing

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 1 courgette in plakjes
  • 1/2 aubergine in 1/2 plakjes
  • 200 gr bimi
  • 100 gr groene aspergetips
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 100 gr cherrytomaatjes gehalveerd
  • 150 gr buffelmozzarella

Voor de basilicumdressing:

  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verdeel de courgette, bimi, aubergine en groene aspergetips over de bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de groenten in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  • Leg de groenten op een bord en verdeel hier de tomaatjes en buffelmozzarella overheen.
  • Maal alle ingrediënten voor de basilicumdressing bij elkaar fijn in een hakmolentje of met behulp van een vijzel. Besprenkel de gegrilde groente Caprese met de basilicumdressing.