Ga terug
+ servings
Paprika's uit de oven met ricotta en basilicumolie
Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Paprika's uit de oven met ricotta en basilicumolie

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's gehalveerde, zaadjes verwijderd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 gr cherrytomaatjes gehalveerd
  • 100 gr ricotta
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 handvol verse basilicum fijngesneden
  • 3 el olijven gehalveerd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in met wat olie.
  • Leg de gehalveerde paprika's met de open kant naar boven.
  • Drizzle een beetje olijfolie over de paprika's en bestrooi ze met peper en zout. Verdeel twee teentjes fijngehakte knoflook over de paprika's.
  • Rooster de paprika's in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Ze mogen lichtjes beginnen te blakeren, het belangrijkste is dat ze zacht worden.
  • Roer voor de basilicumolie de fijngehakte basilicum samen met de overige teentjes knoflook en wat peper en zout door wat olijfolie.
  • Schep zodra de paprika's zijn geroosterd de ricotta in de paprika's en verdeel de olijven en cherrytomaatjes over de paprika's.
  • Besprenkel de paprika's met de basilicumolie en serveer ze direct.

Notities

*Voor hoeveel personen dit gerecht is, is afhankelijk van wat je erbij serveert. Zo aten wij deze geroosterde paprika's met een stukje vis en zonder verdere koolhydraten. 3 halve paprika's per persoon is dan wel genoeg. Eet je er wel koolhydraten bij dan is het geschikt voor 3 - 6 personen, afhankelijk of je grote eters hebt of niet.