Ga terug
+ servings
English muffins
Recept afdrukken
4 van 2 stemmen

English Muffins

Porties: 12 stuks

Ingrediënten

Voor de deegstarter:

  • 100 gr patentbloem
  • 125 ml water
  • 1/2 tl instant gist

Voor het deeg:

  • 250 ml volle melk
  • 1 tl instant gist
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el ongezouten roomboter gesmolten
  • 1 tl zout
  • 375 gr patentbloem

Instructies

  • Doe de ingrediënten voor de deegstarter bij elkaar in een kom en klop dit tot een egaal beslag. Schep de deegstarter in een kleiner kommetje en laat deze afgedekt 1 - 12 uur rusten.
  • Klop na de eerste rustperiode de deegstarter samen met de gist, melk en het zout tot een egaal beslag. Voeg de ongezouten roomboter, de bloem en de suiker toe en kneed het geheel in 5 - 8 minuten tot een soepel brooddeeg. Mocht je merken dat het deeg te klef blijft, voeg dan wat extra bloem toe.
  • Vorm een bal van het brooddeeg en leg deze in een lichtjes ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg 1,5 - 2 uur op kamertemperatuur rijzen. Mocht je de tijd hebben, laat dan het deeg gedurende de nacht in de koelkast staan.
  • Bebloem het aanrecht lichtjes en leg hier het deeg op. Verdeel het in 12 stukken en vorm van ieder stuk een balletje.
  • Strooi wat maismeel op een vel bakpapier en leg hier de deegballen met voldoende afstand van elkaar op. Bestrooi de broodjes lichtjes met maismeel.
  • Dek het bakpapier af en laat de broodjes nogmaals 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Smelt een klontje boter in de koekenpan en bak hierin de English muffins zo'n 5 - 6 minuten aan weerszijden bruin en gaar.