Ga terug
+ servings
kokosmeringue
Recept afdrukken
No ratings yet

Kokosmeringue met chocolade

Porties: 6 grote

Ingrediënten

  • 75 gr amandelmeel
  • 100 gr poedersuiker
  • 50 gr geraspte kokos
  • 2 eiwitten
  • snuf zout
  • 75 gr kristalsuiker
  • 1/2 tl amandel-aroma
  • 50 gr pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Schep de amandelmeel, poedersuiker en geraspte kokos door elkaar in een kom en zit dit even apart.
  • Doe de eiwitten en het zout in de kom van een keukenmachine (of gebruik een handmixer) en klop de eiwitten tot stijve pieken. Voeg geleidelijk tijdens het kloppen de kristalsuiker toe en klop net zolang tot het stevige mengsel glanst.
  • Voeg de amandelaroma aan de stijfgeklopte eiwitten toe en spatel voorzichtig de droge ingrediënten door de opgeklopte eiwitten.
  • Schep flinke lepels eiwitschuimp op de bakplaat. Dit hoeft niet netjes, de meringues mogen er best wat rustieker uitzien.
  • Bak de meringues 1 uur in het midden van de oven tot ze helemaal droog zijn. Zorg ervoor dat ze niet al teveel verkleuren. Zet na een uur de oven uit en zet de deur op een kiertje. Laat de meringues nog 30 minuten in de oven staan.
  • Smelt ondertussen de pure chocolade en spat deze over de gedroogde meringues. Laat de chocolade iets uitharden en serveer de meringues direct of bewaar ze in een luchtdichte bak of zak buiten de koelkast.