Ga terug
+ servings
Frittata met gerookte zalm en geitenkaas
Recept afdrukken
3 van 3 stemmen

Frittata met gerookte zalm en geitenkaas

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 lente-uitjes in ringen
  • 4 eieren
  • 2 eiwitten
  • 150 ml kookroom
  • 1 bosje verse dille grof gehakt
  • 1/2 bosje verse peterselie grof gehakt
  • 150 gr gerookte zalm
  • 50 gr verse geitenkaas naturel
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal of bakvorm in met olie. Ik gebruikte zelf een ronde ovenschaal van 25cm doorsnede.
  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de lente-uitjes tot ze iets zachter worden. Doe deze vervolgens in een kom.
  • Voeg de eieren, eiwitten en kookroom aan de lente-ui toe en klop het geheel met een garde op. Doe vervolgens de verse dille, peterselie en peper en zout bij de eieren. Roer nog even goed door en schenk het beslag in de ovenschaal.
  • Verdeel de gerookte zalm en geitenkaas over de frittata en bak hem in het midden van de oven in 20 minuten helemaal gaar.
  • Serveer de frittata direct of laat hem afkoelen en bewaar hem vervolgens verpakt in de koelkast.