Ga terug
+ servings
Appeltaart met whiskey en mascarpone
Recept afdrukken
No ratings yet

Appeltaart met mascarpone en whisky

Porties: 1 taart (23 cm)

Ingrediënten

  • 1 vel vers taartdeeg
  • 100 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 500 gr mascarpone op kamertemperatuur
  • 100 gr bloem
  • 1 tl whiskey
  • 500 gr appels in blokjes
  • 3 el kaneel
  • 3 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el whiskey

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde bakvorm van 23 cm in met boter. Je kunt voor dit recept ook prima een springvorm gebruiken.
  • Leg het vel taartdeeg in de bakvorm en snijd het overtollige deeg weg.
  • Doe de kristalsuiker samen met de eieren in een kom en klop dit op tot een lichtgeel mengsel.
  • Voeg vervolgens de mascarpone, bloem en whiskey toe en klopt dit tot een klontvrij beslag.
  • Stort het mascarponebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Doe de blokjes appel in een kom en voeg hier de kaneel, lichtbruine basterdsuiker en de rest van de whiskey aan toe.
  • Schep de appelblokjes in het mascarponebeslag en schenk de whiskey die in de kom achterblijft over de taart.
  • Bak de appeltaart in het midden van de oven in 50 minuten gaar.
  • Laat de taart volledig afkoelen in de koelkast voordat je hem serveert.