Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met een vel bakpapier.
Verkruimel de Jodenkoeken met behulp van een foodprocessor of sla ze kapot met een deegroller.
Smelt de roomboter in een steelpannetje en schep hier de koekkruimels door.
Stort vervolgens de bodemmix in de bakvorm en verspreid deze zo evenredig mogelijk. Druk de bodem goed aan met een spatel of achterkant van een lepel.
Klop voor de taartvulling de slagroom met de helft van de witte basterdsuiker en het zakje Klopfix stijf.
Klop ondertussen in een andere kom de Monchou met de vanillesuiker en de rest van de witte basterdsuiker romig.
Spatel de stijfgeklopte slagroom rustig door het Monchoubeslag en stort het geheel in de bakvorm. Verdeel het beslag evenredig over de hele bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Schep de Hero Bosbessenjam over de Monchoulaag en verspreid de jam voorzichtig.
Zet de bakvorm minimaal 2,5 - 3 uur in de koelkast om de Monchoutaart op te laten stijven en snijd hem daarna in repen.
Bewaar de Monchoutaartrepen afgedekt in de koelkast.