Verwarm de oven voor op 180°C en vet een tulbandvorm* goed in met olie of boter.
Doe de boter en de kristalsuiker bij elkaar in een kom en klop dit romig. Voeg vervolgens al kloppend een voor een de eieren toe.
Voeg het zelfrijzende bakmeel, de fijn geraspte schillen en de tonic toe en schep het geheel om tot een egaal cakebeslag.
Schep het cakebeslag in de tulbandvorm. Strijk de bovenkant van het beslag glad en bak de cake in het midden van de oven in 40 - 45 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of de cake gaar is.
Doe zodra de cake de oven ingaat alle ingrediënten voor de siroop in een steelpannetje. Breng dit aan de kook, draai het vuur laag en laat de siroop zachtjes bubbelen tot de cake uit de oven komt.
Prik zodra de cake gaar is heel veel gaatjes in de cake terwijl deze nog in de bakvorm zit. Schenk alle siroop over de cake en laat deze volledig in de cake trekken.
Laat de tulband afkoelen in de bakvorm en draai hem vervolgens om op een taartrooster.
Maak het gin-glazuur door de gin en poedersuiker tot een egaal glazuur te roeren.
Schenk het glazuur over de bovenkant van de tulband en laat het glazuur 5 minuten uitharden.
Serveer de tulband direct of bewaar hem luchtdicht buiten de koelkast.
Notities
*Mocht je geen tulbandvorm hebben dan kun je deze cake ook prima in een cakeblik maken. De bereidingswijze blijft hetzelfde.