Ga terug
+ servings
Meatlovers pastaschotel
Recept afdrukken
4 van 3 stemmen

Meatlovers pastaschotel

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 300 gr Farfalle
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gr rundergehakt
  • 200 gr spekblokjes
  • 150 gr chorizo in blokjes
  • 400 gr tomatenblokjes (1 blik)
  • 2 el gedroogde oregano
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 100 gr Cheddar geraspt
  • 100 gr rookkaas geraspt
  • 100 gr Jong Belegen kaas geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met olie.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Fruit de rode peper, knoflook en de ui in een koekenpan met olijfolie aan tot het lekker begint te geuren.
  • Voeg dan het gehakt, de spekblokjes en chorizo toe en bak dit mee tot het gehakt gaar is.
  • Doe de tomatenblokjes in de pan, samen met de oregano en basilicum. Breng de saus aan de kook en laat deze 15 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Giet de pasta af en doe deze bij de saus in de pan. Schep het geheel goed om.
  • Voeg vervolgens de drie soorten kaas toe, houd een klein beetje van iedere kaas achter. Schep om en stort vervolgens alles in de ingevette ovenschaal.
  • Bestrooi het pastagerecht met de extra kaas en bak de Meatlovers pastaschotel nog 15 minuten in het midden van de oven, net zolang tot alle kaas gesmolten is.