Ga terug
–+ servings
Bloemkoolsoep met rode linzen
Recept afdrukken
3.60 van 35 stemmen

Bloemkoolsoep met rode linzen en tomaat

Porties: 4 kommen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 gr bloemkool in roosjes
  • 2 tomaten in grove stukken
  • 50 gr rode linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • verse koriander of peterselie

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie aan in een soeppan tot het goed begint te gueren.
  • Voeg dan de specerijen toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Doe de bloemkool, tomaten en rode linzen in de pan, gevolgd door de groentebouillon.
  • Breng de soep aan de kook en kook het geheel met de deksel half op de pan zo'n 30 minuten op laag vuur.
  • Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout.
  • Garneer de soep met verse koriander of peterselie.