Ga terug
+ servings
Chicken & Waffles
Recept afdrukken
No ratings yet

Fastfood Friday: Chicken & Waffles

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 200 gr kipfilet in repen
  • 50 ml karnemelk
  • 75 gr bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 5 el paneermeel
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • peper en zout

Voor de wafels:

  • 200 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakingsoda
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 100 gr Cheddar geraspt
  • q snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Schep de knoflook, ui, peper en zout door de paneermeel.
  • Wentel de kipstrips door de karnemelk, bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door de paneermeel en leg ze op de beklede bakplaat.
  • Bak de kipstrips in het midden van de oven in 18 - 20 minuten krokant.
  • Maak ondertussen het wafelbeslag. Klopt hiervoor de karnemelk met het eitje op. Voeg vervolgens de baking soda en de bloem toe en klop dit tot een dik, klontvrij beslag.
  • Spatel tot slot de geraspte kaas, de bosuitjes en een snufje zout door het beslag.
  • Schep een halve soeplepel van het wafelbeslag in een wafelijzer en bak de wafels in 4 - 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de krokante kip met de cheddarwafels.