Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Groene Caprese Salade met Basilicumpesto

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 40 gram pijnboompitjes
  • 30 gram verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 20 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 6 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el water
  • peper
  • zout
  • tros trostomaatjes
  • 100 gram groene aspergepunten
  • 100 gram aspergebroccoli
  • 125 gram buffelmozzarella
  • 80 gram Paraham
  • balsamicoazijn naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Rooster de pijnboompitjes tot ze een bruin kleurtje krijgen. Maak vervolgens de pesto door de pijnboompitjes samen met de basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie, citroensap, water, peper en zout in de foodprocessor te mixen tot een gladde massa. Zet de pesto apart.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tomaatjes hierop. Schuif in de oven voor ongeveer 15 minuten, totdat de tomaatjes een klein beetje open beginnen te barsten; dan zijn ze goed.
  • Grill ondertussen de groene aspergepunten en de aspergebroccoli in een grillpan of bak ze kort even in een koekenpan.
  • Als alles klaar is verdeel je de aspergepunten en aspergebroccoli over een schaal. Verdeel de mozzarella en parmaham erover en als laatste de trostomaatjes.
  • Verdeel ook de pesto in dotten over de schaal en maak af met een beetje balsamicoazijn.