Ga terug
–+ servings
Homemade Lions
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Zelfgemaakte Lions

Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 500 gr melkchocolade
  • 175 gr Frou Frou wafels
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 30 gr Rice Krispies

Instructies

  • Bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met een vel bakpapier.
  • Smelt ongeveer 1/3 van de chocolade au bain-marie en verspreid de chocolade over de bodem van de bakvorm.
  • Snijd de Frou Frou wafels doormidden. Leg de twee helften op elkaar en verdeel de Frou Frou wafels over de gesmolten chocoladelaag.
  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en roer hier vlot de basterdsuiker doorheen.
  • Voeg vervolgens de gecondenseerde melk toe. Roer goed door met een garde en breng het geheel aan de kook. Laat de karamel op laag vuur onder af en toe doorroeren zachtjes koken tot het dikker begint te worden.
  • Schenk de dikke karamel over de Frou Frou wafels in de bakvorm en verspreid de karamel met behulp van een spatel.
  • Strooi vervolgens de Rice Krispies over de karamellaag en zet de bakvorm 1 - 1,5 uur in de koelkast.
  • Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk deze over de Rice Krispies in de bakvorm.
  • Zet de bakvorm terug in de koelkast en laat hem hier 2 - 3 uur staan tot de chocolade had is geworden.
  • Haal alle lagen uit de bakvorm en snijd in stukken.
  • Bewaar de Lions in de koelkast.