Verwarm een halve liter olie in een wok of frituurpan naar 180°C.
Voeg de Thaise kruiden wokgroenten van Euroma aan het kipgehakt toe en kneed dit goed door. Vorm kleine balletjes van het mengsel.
Wentel de gehaktballetjes door de bloem, het losgeklopte ei en vervolgens door de geraspte kokos.
Frituur de kip-kokosballetjes 5 minuten in de hete olie tot ze goudbruin, knapperig en gaar zijn.
Komkommersalade
Was de komkommer en schaaf hem met behulp van een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.
Doe de sesamolie, rijstazijn en Euroma Thaise kruiden wokgroenten bij elkaar in een kommetje en roer dit goed door. Schep de dressing vervolgens door de komkommerplakjes.
Schep de bosui door de komkommersalade en garneer de salade met de dry roasted pinda's en chilivlokken.
Snelle gebakken rijst
Verhit de olie in een wokpan en voeg hier de Thaise kruiden wokgroenten van Euroma aan toe. Bak dit even mee tot de kruiden en specerijen goed beginnen te geuren.
Voeg dan de kipfilet toe en bak deze in 5 minuten op hoog vuur bruin. Doe de groenten in de pan en wok deze 5 minuten mee tot ze gaar en zacht zijn.
Maak met je spatel een 'gat' in het midden van de groenten en breek hierin de eieren. Wok ze al omscheppend mee tot ze gaar zijn.
Doe dan de gekookte rijst in de pan, gevolgd door de sojasaus. Schep het geheel goed om en bak de rijst nog 5 minuten mee.
Notities
*De kipballetjes en komkommersalade dienen als bijgerecht voor 4 personen