Ga terug
+ servings
3x snelle Thaise gerechten
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

3x snelle Thaise gerechten

Porties: 4 personen*

Ingrediënten

Gefrituurde kip-kokosballetjes

  • 400 gr kipgehakt
  • 1 el Euroma Thaise kruiden wokgroenten
  • 50 gr bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 50 gr geraspte kokos

Komkommersalade

  • 1 komkommer
  • 1 el sesamolie
  • 1/2 el rijstazijn
  • 1/2 tl Euroma Thaise kruiden wokgroenten
  • 1 bosuitje in ringen
  • 1 el dry roasted pinda's
  • snuf chilivlokken

Snelle gebakken rijst

  • 1 el neutrale olie
  • 1 tl Euroma Thaise kruiden wokgroenten
  • 250 gr kipfilet
  • 400 gr Thaise wokgroenten
  • 2 eieren
  • 400 gr pandanrijst gekookt en drooggestoomd
  • 2 el sojasaus

Instructies

Gefrituurde kip-kokosballetjes

  • Verwarm een halve liter olie in een wok of frituurpan naar 180°C.
  • Voeg de Thaise kruiden wokgroenten van Euroma aan het kipgehakt toe en kneed dit goed door. Vorm kleine balletjes van het mengsel.
  • Wentel de gehaktballetjes door de bloem, het losgeklopte ei en vervolgens door de geraspte kokos.
  • Frituur de kip-kokosballetjes 5 minuten in de hete olie tot ze goudbruin, knapperig en gaar zijn.

Komkommersalade

  • Was de komkommer en schaaf hem met behulp van een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.
  • Doe de sesamolie, rijstazijn en Euroma Thaise kruiden wokgroenten bij elkaar in een kommetje en roer dit goed door. Schep de dressing vervolgens door de komkommerplakjes.
  • Schep de bosui door de komkommersalade en garneer de salade met de dry roasted pinda's en chilivlokken.

Snelle gebakken rijst

  • Verhit de olie in een wokpan en voeg hier de Thaise kruiden wokgroenten van Euroma aan toe. Bak dit even mee tot de kruiden en specerijen goed beginnen te geuren.
  • Voeg dan de kipfilet toe en bak deze in 5 minuten op hoog vuur bruin. Doe de groenten in de pan en wok deze 5 minuten mee tot ze gaar en zacht zijn.
  • Maak met je spatel een 'gat' in het midden van de groenten en breek hierin de eieren. Wok ze al omscheppend mee tot ze gaar zijn.
  • Doe dan de gekookte rijst in de pan, gevolgd door de sojasaus. Schep het geheel goed om en bak de rijst nog 5 minuten mee.

Notities

*De kipballetjes en komkommersalade dienen als bijgerecht voor 4 personen