Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3.30 van 20 stemmen

Kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella

Deze kippendijen uit de oven zijn zo lekker. Super simpel om te maken en perfect als licht bijgerecht tijdens het avondeten.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: kip uit de oven, kippendijen uit de oven, kippendijven oven, ovenschotel
Porties: 2 personen

Equipment

  • ovenschaal waar de kip in past

Ingrediënten

  • 4 kippendijen zonder vel en bot
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 tomaten
  • 1 bosje peterselie 10 gr
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 40 gr mozzarella
  • sap van een halve limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  • Leg de kippendijen naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi ze met knoflookpoeder, uipoeder, paprikapoeder en peper en zout.
  • Doe de tomaten samen met de peterselie, het teentje knoflook en de sjalot in een hakmolentje of foodprocessor en maal dit fijn tot tomatensalsa.
  • Verdeel de tomatensalsa over de kippendijen in de ovenschaal en strooi hier vervolgens de mozzarella overheen.
  • Zet de ovenschaal 30 - 35 minuten in het midden van de oven tot de kippendijen gaar zijn.
  • Besprenkel de dijen met limoensap, garneer met verse peterselie en serveer ze vervolgens direct.