Ga terug
+ servings
Kaneelbrood met rozijnen
Recept afdrukken
No ratings yet

Kaneelbrood met rozijnen

Porties: 1 brood (30 cm)

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 1 zakje instant gist 7 gram
  • 1 el kaneel
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 150 ml lauwwarme volle melk
  • 100 gr margarine gesmolten
  • snuf zout
  • 250 gr rozijnen

Instructies

  • Doe de bloem, gist, kaneel en suiker in een kom. Roer dit even door.
  • Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk hier de warme melk in. Voeg 75 gr van de gesmolten margarine toe, het ei en een flinke snuf zout.
  • Kneed het geheel met je handen of de keukenmachine tot een soepel, niet plakkerig deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het brooddeeg 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.
  • Laat terwijl het deeg rijst de rozijnen in warm water weken.
  • Giet na 45 minuten de rozijnen af en dep ze droog met een vel keukenrol.
  • Kneed de rozijnen door het gerezen deeg. Vet een cakevorm (of broodbakvorm als je deze hebt) in en leg hier het deeg met de rozijnen in. Dek de vorm af met een theedoek en laat het brood nogmaals 45 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Smeer de bovenkant van het brood in met de rest van de margarine en bak het brood onderin de oven in 30 minuten helemaal gaar.
  • Laat het kaneelbrood met rozijnen volledig afkoelen voordat je hem in plakken snijdt.