Ga terug
+ servings
Italiaanse gehaktballetjes met pesto
Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse gehaktballetjes met pesto

Porties: 16 stuks

Ingrediënten

Voor de balletjes:

  • 300 gr rundergehakt
  • 75 gr geraspte mozzarella
  • 1 tomaat in kleine blokjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • peper en zout

Voor de pesto:

  • 15 gr verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el geroosterde pijnboompitjes optioneel

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar in een kom en kneed dit even goed door.
  • Vorm vervolgens balletjes van het mengsel.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
  • Voeg vervolgens de pesto toe en beweeg de pan heen en weer om ieder gehaktballetje te voorzien van een laagje pesto.
  • Doe de deksel op de pan en laat de Italiaanse gehaktballetjes in 7 - 10 minuten gaar stoven.
  • Schep alles (inclusief het vet uit de gehaktballetjes en de pesto) in een kommetje. Eet de gehaktballetjes zo en gebruik brood(soldaatjes) om in de olie/pesto te dippen.