Go Back
5 van 3 stemmen

Chewy vegan chocolate chip cookies

Porties14 stuks

Ingrediënten

  • 100 gr Becel Original
  • 275 gr lichtbruine bastersuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 50 ml plantaardige drank ik gebruikte soja
  • 50 gr ongezoete appelmoes
  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 300 gr chocolate chips smaak naar keuze
  • grof zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten tot het zelfrijzende bakmeel in een kom en meng alles even goed.
  • Voeg dan het zelfrijzende bakmeel samen met de chocolate chips toe en schep het geheel met een pollepel tot een koekbeslag.
  • Schep met behulp van een ijslepel bolletjes van het koekdeeg op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte, het liefst zo'n 5 centimeter.
  • Strooi grof zout over de bovenkant van de bolletjes koekdeeg en bak de koeken vervolgens 15 minuten in het midden van de oven. Niet langer, je wil wel dat ze chewy blijven!
  • Druk zodra de koeken uit de oven komen nog wat extra chocolate chips op de nog zachte koeken.
  • Laat de koeken volledig afkoelen op de bakplaat en bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.