Ga terug
+ servings
Orzosalade met gegrilde groenten
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

Orzosalade met gegrilde groenten en feta

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr Orzo
  • 1 rode paprika in grove stukken gesneden
  • 1 bosje groene asperges in stukken van 2 cm
  • 200 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 1 ui in stukken
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 100 gr feta verkruimeld
  • balsamico-azijn
  • knoflookolie
  • citroensap
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verdeel de gesneden groenten over de bakplaat en besprenkel deze met knoflookolie, balsamico-azijn, peper en zout.
  • Grill de groenten zo'n 25 - 30 minuten in de oven tot ze lekker zacht zijn.
  • Kook ondertussen de Orzo in ruim voldoende gezouten water in 11 minuten gaar. Giet af en laat even goed uitlekken. Doe vervolgens de Orzo in de saladeschaal zodat het iets kan afkoelen.
  • Doe de gegrilde groenten bij de Orzo in de schaal en voeg nog wat extra balsamico-azijn aan de salade toe. Breng de salade verder op smaak met extra vergine olijfolie en citroensap.
  • Voeg de verkruimelde feta aan de Orzosalade toe en schep alles nog even om. Breng de salade desgewenst nog op smaak met peper en zout.